zondag 21 oktober 2012

Favicon en hyperlinks in Muse


Een favicon blijkt een logo te zijn dat je ziet naast de naam URL. Om er zelf één te maken in bijvoorbeeld Photoshop heb je een vierkant documentje nodig van  32x32 pixels en 72DPI. Te bewaren als: GIF, JPG of PNG. Je kunt hem toevoegen in het venster file > image properties. Door op het mapjes icoon te klikken in het layout-venster kun je je favicon bestandje selecteren en invoegen. De code:  link rel="shortcut icon" href="images/home-favicon.ico?3921047416"/


In het Hyperlinks paneel blijk ik de keuzes van de kleuren van de hyperlinks te kunnen instellen. Je kunt het ook opslaan als een style. Op het moment dat ik een stuk tekst om wil zetten in een hyperlink dan zie ik daar mijn opgeslagen style terug als keuze.Ook kan ik instellen hoe de tekst zich moet gaan gedragen.
T = bold
T = cursiefT = onderlijnd
Je kunt hierin verschillen maken met 3 mogelijkheden.
☑ Een vinkje betekend dat je ervoor kiest (3 vinkjes op een rijtje kan ook. Gevolg: bold, cursief en onderstreept)☐ Een leeg vlakje betekend dat het NIET gebeurd⚀ Een grijs blokje betekend dat de staat blijft zoals hij was. Dus als de tekst in de normal-state onderstreept was en in de hover staat een grijs vlakje dan blijft hij onderstreept. Dan nog de code die Muse wegschrijft op het moment dat je de site publiceert. Aan de achterkant schrijft Muse dus gewoon de HTML code.a:linka:visiteda:hovera:active color: #78CE07; (kleurcode) font-style: italic; (schuin/ cursief) font-weight: bold; (bold/ dim) text-decoration: inherit; (vorige) text-decoration: underline (onderstreept)
Nu heb ik dit voor de hele site gedaan bij file > site properties. Maar een aantal properties zijn ook op pagina niveau te veranderen of in de master bij page > page properties. Page properties overschrijven altijd de site en de master properties (ook als de site properties later nog aangepast worden). Master properties overschrijven alleen de site properties.In het tweede tabblad kan ik per pagina de metadata aanpassen. Metadata zijn tekst beschrijvingen op basis waarvan zoekmachines werken. Waardoor je site bijvoorbeeld sneller gevonden kan worden. a. description: beschrijving die weergegeven wordt in een zoekmachine over de site. Houdt ongeveer 150 karakters aan. Maak per pagina een unieke beschrijving waarbij je feiten die niet in de titel van de pagina staat noemt.                                                         b. keywords: de woorden waarop gezocht kan worden. Zet deze in volgorde van belangrijkheid. Plaats komma's tussen de woorden waarop gezocht kan worden.c. Page title is normaal gesproken dezelfde als de page name. Als je het vinkje "same as Page Name"uitzet dan kun je dit veranderen. Wat je daar nu als titel zet kom je tegen boven de pagina als je hem opent. Zorg dat je er ook achter zet wat soort pagina het is: in dit geval "| Home". meta http-equiv="Content-type" content="text/html;charset=UTF-8"/meta name="description" content="Hilde Maassen is photographer. She likes to react on thinks that happens."/meta name="keywords" content="dogs, dogs in the city, Rotterdam, the netherlands, photography, pictures, hond, honden, hondjes, stad, "/(Ik moet haakjes om de code weglaten anders laag mijn blog het niet zien).