woensdag 11 september 2013

Image Size Photoshop CC

In CS 6 was het venster Image > Image Size al vernieuwd. In CC is er nog meer veranderd.
De belangrijkste verandering is, waarschijnlijk, wel het feit dat er een preview gemaakt wordt zodat je ziet wat er gaat gebeuren.

Als je trouwens naast dit venster beweegt met de cursor krijg je een vierkante  cursor waarmee je een gebied kunt selecteren dat je in het venster als preview wil zien. Met de cmd/ctrl toets kun de de preview vergroten van 100% naar 200% bijvoorbeeld en met de ALT kun je hem verkleinen.

Bij dimensions kun je de maat aflezen in bijvoorbeeld pixels maar ook centimeters of procenten terwijl je daaronder in een andere maateenheid de nieuwe maat in kunt geven. Zo kun je dus zowel de maat in pixels als cm tegelijk zien (zoals het voorheen ook al was, ziet er alleen net iets anders uit)Als je kiest voor de optie "fit to" dan wordt de foto vergroot/ verkleind tot binnen de gewenste maat. De langste zijde bepaal je dus.

Als je de foto niet wilt vergroten/ verkleinen alleen de resolutie wilt veranderen kan dat ook nog steeds. Zet dan het vinkje bij resample uit.

De manier waarop de berekening van het vergroten of verkleinen wordt gemaakt heeft ook een nieuwe functie "preserve detail" Als je deze kiest krijg je een extra mogelijkheid die geen van de andere mogelijkheden heeft, namelijk het reduceren van Noise.
Dan is er nog één een beetje verborgen optie. Bij de settings (ikoon wieltje rechts boven in het venster) staat Scale styles die aan en uit gezet kan worden. Als je stylen op je lagen hebt gebruikt worden deze al dan niet mee verkleind of vergroot.

Met save style aan: de toegevoegde styles blijven zoals ze waren

Met save styles uit zie je een vervorming van het resultaat van de styles