donderdag 12 september 2013

Actions Photoshop CC, enige vernieuwingen

In Actions/handelingen zijn een aantal mogelijkheden bij gekomen de laatste tijd. Ik ga er een paar beschrijven.


Tot nu toe kon je als je iets tekende bijvoorbeeld in een masker dit niet mee opnemen. Nu kan dat wel als je, voordat je een actie maakt "Allow Tool Recording" aanzet in het sub-menu van het action panel.

Insert conditional: Dit is een functie waardoor je voorwaarden kunt gaan stellen aan het document. Denk aan als het document liggend is dan gebruik actie....
Maar als het een staande foto is dan.....

Je moet in dat geval dus wel 2 acties aanmaken. Hieronder zie je hoe het venster eruit ziet.Hiernaast zie je de voorwaarden waaruit je kan kiezen.
Als je een handeling/action gemaakt hebt en je wilt op vaste momenten toepassen dan is daarvoor ook een mogelijkheid aanwezig: De Script Event manager. (File > Scripts > Script Events manager).

In het voorbeeld hieronder zal iedere keer dat je een document gaat printen dit omgezet worden naar het eigen print profiel. Vergeet niet op "add" te klikken zodat de actie verschijnt in het bovenste venstertje (hier blauw gekleurd).

De standaard "momenten" waarop een script moet gaan werken kun je hieronder zien. Ook kun je zelf zo'n moment erin zetten als je iets van scripting af weet. Wil je daar meer over weten of eens een poging wagen dan kun je meer lezen in het document : photoshop-cc-scripting-guide.pdf. Te vinden via de link: http://wwwimages.adobe.com/www.adobe.com/content/dam/Adobe/en/devnet/photoshop/pdfs/photoshop-cc-scripting-guide.pdf