vrijdag 23 maart 2012

3D combinatie van technieken

Vandaag iemand geholpen met een foto omzetten naar 3D. (Gewoon met CS5) Daarbij 2 technieken door elkaar gebruikt. Alleen te zien met bril.

Het resultaat; ja helaas alleen te bekijken met een 3D brilletje.

het lagenpallet
We hebben de boog(MG0625)  uitgesneden en vergroot zodat die op de voorgrond paste. Deze laag staat bovenop. We hebben er verder niets mee gedaan. Wel staat hij boven op volgorde van lagen is erg belangrijk. Hetgeen wat het verste naar voren moet komen moet bovenop staan.

Laag 2 is het trappetje. Dit is gekopieerd naar een nieuwe laag . De laag hebben we omgezet via 3D> postcard from layer.
Daarna zijn we weer naar het #d menu gegaan en nu kiezen we voor render settings. De parallax bepaald de "heftigheid". Een te hoog getal wordt onrustig voor het oog. De focal Plane is naar voor (hier 20) of naar achter bijvoorbeeld -20.

parallax 15 en focal plane 15We hebben geprobeerd de achtergrond op dezelfde manier naar achteren te zetten maar dat was niet mooi. De laag staat daarom uit. De lagen 3D en 3D copy zijn op een ander manier omgezet. We hebben bij de bovenste laag (3D copy) het layerstyle effect geopend (dubbel klik op laag). In de blending opties is het rode kanaal uitgezet. vervolgens zijn we gaan schuiven met deze laag en een brilletje op waardoor we konden zien wat we deden. De foto's zijn iets te kort dus in layer 3 hebben we het blauw aangevuld.
effect: layer style > blending opties > rode kanaal uit