donderdag 31 december 2015

Toolbar in Photoshop zelf samenstellen

Het is je misschien al wel overkomen; je opent Photoshop en de helft van de gereedschappen/tools die je kende zijn verdwenen. Zelf heb ik toen rechtsboven voor 'essentials' gekozen en het probleem was opgelost. Maar waar komt deze nieuwe weergave vandaan?

Op de afbeelding hieronder zie je een aantal gereedschappen in de gereedschappenbalk/toolbar terwijl ernaast een veel uitgebreidere gereedschapsbalk staat. Ga je naar edit > toolbar dan krijg je een menu 'Customize Toolbar' hier kun je je toolbar zelf samenstellen en de volgorde veranderen.

Hoe?

In het menu sleep je de gereedschappen/tools vanuit de rechter kolom naar de linker. De linker kolom is wat je uiteindelijk krijgt. De rechter zijn de tools die niet meer in de toolbar staan. Je kunt in het linker gedeelte de gereedschappen / tools ook naar boven of onder verslepen. Als je veel met shortcuts werkt, zoals ik kun je de toolbar op deze manier leger maken. Let dan wel op: als je onderin het vinkje aan hebt staan bij "disable Shortcuts for hidden Toolbar Extras" dan werken de shortcuts NIET meer.