maandag 6 oktober 2014

New generator: extract assets

In Photoshop zit al een tijdje de zogenaamde generator waarmee je lagen los op kunt slaan (voor bijvoorbeeld web gebruik).

Hiervoor moet je de naam van de laag veranderen. Heet de laag "laag.jpg" dan wordt de laag door de generator opgeslagen als jpg. Heet de laag "laag.jpg.png' dan wordt hij zowel als Jpg als als png opgeslagen. zet je er 50% bij dan wordt de foto half zo groot opgeslagen etc.

Ik had wel wat moeilijkheden met dit allemaal onthouden.
Maar speciaal voor mij is er nu de oplossing:
Extract Assets

Nu is er een nieuwe functie die je kan helpen die laag-naam te veranderen. (ht komt namelijk best nauwkeurig waar je wat opschrijft).

Stel je hebt een website voorbereid in Photoshop en je wilt de losse elementen exporteren.Dan kan dat via file > Extract Assets. Een paneeltje waarin je van alle geselecteerde lagen kunt vertellen hoe ze geƫxporteerd moeten worden. Je kunt voor meerdere formaten tegelijk kiezen (druk op het 'plusje' naast de laag en kies bijvoorbeeld JPEG en PNG.

Je kunt voor verschillende formaten kiezen met de 0,25%, 0,5%, 2x en 3x knop. (let op bij een pixel object gaat wel de kwaliteit achteruit als je vergroot). Andere tussenmaten zijn te kiezen met het schuitje in het venster 100%.


De settings bieden de mogelijkheid diverse opties in aparte mapjes op te slaan en onderin zie je dat alle wijzigingen op het bestand automatisch ook opgeslagen kunnen worden in de map (nadat je ze 1x opgeslagen hebt).
settings
Hoe ziet het er uit na het extraheren? zoals hieronder dus: de laag juist benoemen is dus wel erg belangrijk.


De laagnaam verandert overigens gewoon mee zoals je hieronder kunt zien.


Dit extraheren kun je trouwens ook on-line doen. Zonder Photoshop zoals je kunt lezen op de site: https://helpx.adobe.com/creative-cloud/how-to/extract-assets-browser-workflow.html