zondag 13 april 2014

LR mobile, menu's

Het is even wennen dat Lightroom Mobile

Allereerst met je jezelf inloggen in het menu: links in het openingsvenster.
In het midden krijg je de collecties te zien. Met het plusje rechtsboven kun je zelf een collectie toevoegen.
In een collectie kun je selecties maken met behulp van vlaggen.
Als je op een foto staat kun je door te 'swipen' de vlag zichtbaar maken.Met 2 vingers op de foto tappen geeft de opname gegevens

Als je de foto's in een slideshow wilt bekijken dan met je op het 'play' knopje drukken links onderin de eerste foto van de collectie. Bovenin de slideshow kun je het menu vinden voor de soort overgangen en de snelheid van afspelen.Het bewerken van foto's

Onder een foto kun je het volgende menu aantreffen, van links naar rechts:

  • filmstrip
  • Basic menu (exposure, witbalans, clarity etc)
  • Presets 
  • Croptool

Als je bijvoorbeeld de functie 'Temperature' selecteert komt er een schuif waarmee je de kleurtemperatuur kunt wijzigen. 

 Ga je op White Balance staan dan komt er een submenu tevoorschijn met kleine previews van je foto zodat je kunt zien wat het gevolg is. De presets menu werken op dezelfde manier. Helemaal bovenin is de 'pick' tool deze plaats je op een neutraal gedeelte van de foto. Vergeet niet op het 'vinkje' te klikken als je het resultaat wilt behouden.De croptool laat je de foto uitsnijden in bepaalde verhoudingen of eigen verhoudingen. Door het slotje open te zetten kun je de verhouding ook wijzigen. Ook kun je de foto draaien.


 Rechts onderin bij elke functie kun je de 'undo' knop vinden.Uiteraard kun je de foto's nu gaan delen. Bij share kun je kiezen tussen mail en een bericht sturen, het resultaat bewaren, kopiĆ«ren, printen of delen via een contact.