zaterdag 30 november 2013

Video reverse / terug uit afspelen

Als je een cinemagraph maakt en je kunt maar geen stukje vinden wat een loop is zou het een oplossing kunnen zijn de film 2x op de timeline te plaatsen en het tweede gedeelte achteruit af te spelen.

Nu is het nog niet gelukt om dat in Photoshop voor elkaar te krijgen.

(Wel is het mogelijk de video om te zetten naar een frame animatie, en de frames achteruit af te spelen).

Wat nu de oplossing is: exporteer de cinemagraph als film.
Importeer hem in Premiere.

Zet hem 2x op de timeline achter elkaar en ga op het 2de gedeelte staan. Met de rechter muisknop kom je nu in het menu > speed/duration > Reverse Clip Speed.

Let even op dat je in het midden waarschijnlijk een stukje weg moet halen omdat er een overlap in kan zitten.

Als je de film op de timeline selecteert en dan file > export > media gaat kun je bij format exporteren als 'jpeg'. Er wordt dan een jpeg van ieder frame gemaakt. Je hoeft dus niet terug naar Photoshop.Ook kun je audio uit zetten.

Geluid uit zetten gaat ook in Photoshop zelf door op de film in de timeline te gaan staan en daar met de rechter muisknop in het submenu voor 'mute audio' te kiezen.

Een cinemagraph die je in een DPS wilt plaatsen kan NIET geƫxporteerd worden als GIF.Je moet daarom een folder hebben met daarin de frames omgezet naar losse bestanden. Let op: er mag niets anders in de folder staan.

In Indesign maak je een kader die je geselecteerd houdt. Ga dan naar het folio overlay panel. Kies > image sequence. Zet Auto Play en Loop aan. De snelheid kun je zelf bepalen alsmede of mensen er al dan niet doorheen kunnen 'swipen'. Ook is het hier mogelijk de hele sequentie terug uit/'reverse' af te spelen.