donderdag 23 mei 2013

Adobe portfolio mogelijkheden CC

In de Creative Cloud zijn 2 mogelijkheden tot het maken van een portfolio verschenen.
Voor mij natuurlijk een reden om dat uit te proberen. Voor beide ga je naar een website. Ik was even bang dat ik 2 portfolio's moest gaan aanmaken, maar gelukkig werken de 2 websites vanuit dezelfde bronbestanden.

In Behance kun je foto's uploaden naar een project. Je kunt verschillende projecten aanmaken en die kun je al dan niet zichtbaar maken voor anderen. Ook kun je Work In Progress laten zien of aangeven welk werk te koop is. Vanaf 17 juni kun je ook in Photoshop rechtstreeks een project aanmaken met het werk wat je op dat moment open hebt staan. Je kunt vervolgens je werk m.b.v.  allerlei sociale media onder de aandacht brengen van anderen.

http://www.behance.net/portfolio/projects

Behance website


ProSite is in zoverre verschillende van Behance dat je hier het uiterlijk van je portfolio kunt vormgeven. Uitgangspunt zijn een aantal temptaties waaruit je kunt kiezen en naar smaak kunt aanpassen.
De bij Behance geüploade projecten kun je gewoon erin slepen. Het werkt super simpel en overal wordt uitleg bij gegeven. Tumblre en wordpress kunnen worden geïntegreerd en wil je toch nog iets met HTML of CSS doen, dat kan ook.Mijn portfolio (in een half uurtje gemaakt)
http://hildemaassen.prosite.com