maandag 12 augustus 2013

Titus' blog

Mijn zoon Titus amuseert zich deze vakantie met het leren tekenen van manga figuren, geïnspireerd geraakt door de tentoonstelling in het wereldmuseum te Rotterdam. Op zijn blog kun je meer zien van de eerste resultaten.

http://titussketchbook.blogspot.nl

vrijdag 2 augustus 2013

CropTool in Photoshopp CC

In een eerder artikel schrijf ik over de nieuwe croptool in CS6. In CS6 was de mogelijkheid om resolutie en maten vast te zetten tijdens het uitsnijden nog wel aanwezig maar daarvoor moest je goed zoeken. http://hildemaassen.blogspot.nl/2012/03/crop-uitsnijden-ps-cs6.html

Het opgeven van de resolutie is in CC niet de standaardinstelling zoals wel in CS5 maar je kunt hem wel standaard in de toolbar zetten.Onder 'ratio' de standaardinstelling vind je W x H x Resolution. Nu kun je wel ook de resolutie instellen tijdens het uitsnijden. Pas wel op!!!

Op deze manier vergroot of verklein je de foto in bijna alle gevallen. Dit is niet de manier waarop je invloed uit kunt oefenen op hoe je dit doet.

Ook 2 foto's op dezelfde manier uitsnijden (front image) is gemakkelijker te vinden.

Als je maten ingeeft kun je deze met de knop 'new preset' opslaan. Een paar standaard maten voor internet, i-pad en boeken zijn al aanwezig.
De overlay waarmee je tijdens het uitsnijden de verhoudingen in de foto kunt bijven zien zoals de gulden snede (golden ratio) en de golden spiral zijn via een menuutje oproepbaar. Deze twee gebruik ik zelf nogal vaak.

 Al met al ben ik blij met de aangebrachte verbeteringen.